Výstavní síň Mánes
Masarykovo nábřeží 1
110 00 Praha 1

Prohlášení předsedy Správní rady Nadace českého výtvarného umění

26. 4. 2024

Jako předseda Správní rady Nadace českého výtvarného umění (NČVU) oznamuji, že jsem dnes přijal rezignaci současné ředitelky Nadace Dagmar Baběradové. Paní ředitelka se rozhodla ukončit svou činnost v Nadaci k dnešnímu dni a svou funkci předá v nejbližší možné době dočasně pověřenému nástupci či nástupkyni.

V reakci na tento vývoj Nadace přistoupí k rychlému jmenování nového řídícího pracovníka, který převezme dočasné pověření, zatímco bude co nejrychleji vyhlášeno výběrové řízení na tuto klíčovou výkonnou pozici.

Dále oznamuji, že Nadace vyzývá k zaslání nominací do Dozorčí rady Nadace. Mandát stávající Dozorčí rady vyprší 12.5.2024. Dozorčí rada je tříčlenná. Očekáváme, že umělecké spolky nominují zájemce odborně způsobilé pro výkon člena dozorčí rady.

V souvislosti s aktuálními informacemi ohledně hospodaření Nadace v minulých letech svolávám jednání Správní rady a současně připravuji vypracování nezávislého auditu hospodaření Nadace. Audit se zaměří zejména na otázky týkající se prodeje některých nemovitostí, rekonstrukce Šítkovské vodárenské věže, rekonstrukce budovy Mánes a dále pronájmů prostor v této budově. K dalším podrobnostem se Nadace veřejně vyjádří, jakmile to bude možné.

Daniel Netušilpředseda Správní rady Nadace českého výtvarného umění


Aktuální
výstavy


Reportáž České televize z probíhající výstavy
Vladimíra Kopeckého v galerii Mánes.